Великолепен Тодор Неделев поведе Ботев Пловдив към успех над Витоша Бистрица 10-12-2018 19:25

Ботев Пловдив се наложи с 3:0 над Витоша Бистрица в среща от 19-ия кръг на Първа лига. В герой за "канарчетата" се превърна намиращият се в превъзходна форма Тодор Неделев. Плеймейкърът продължи отличната си серия и след гола от центъра на "Лаута" заби три попадения във вратата на тима от Бистрица.

Момчетата на Николай Киров решиха всичко през първата част, като се оттеглиха с класически аванс на почивката. В 6-ата минута Йордан Минев отправи опасен удар, минал покрай вратата на Витоша.

В 14-ата минута Стивън Петков се отчете със сериозен пропуск, след като остана сам срещу вратаря на "зелените", но стреля встрани от гредата. В 24-ата минута Васил Шопов пусна наляво към Густаво Афонсо, който центрира към Тодор Неделев, плеймейкърът овладя и с прекрасен удар в далечния ъгъл даде старт на головото си шоу.

В 32-ата минута "осмицата" в "жълто-черния" тим за втори път взриви трибуните на "Футболен комплекс Ботев 1912". Неделев получи топката в половината на Витоша и с удар от далечна дистанция прати топката в долния ляв ъгъл на вратаря - 2:0.

В 36-ата минута Неделев направи и страхотен извеждащ пас към Антонио Вутов, който преодоля вратаря, но притичал защитник изби в корнер. В 41-ата минута Димитър Пиргов спря опасна атака на Витоша и главният съдия Станислав Тодоров му показа директен червен картон, а "канарчетата" останаха с числено намален състав.

Настроението по трибуните обаче бързо бе възвърнато от "жълто-черния" магьосник с номер осем. В последната минута на първата част Тодор Неделев изпълни великолепно свободен удар от 25 метра, пращайки неспасяемо топката в мрежата за 3:0.

След почивката момчетата на Николай Киров доиграваха мача, а гостите така и не успяваха да намерят верния път към вратата на Даниел Кайзер. В 73-ата минута Тодор Неделев центрира от корнер и Стивън Петков засече с глава, а защитник изби от голлинията.

В последния кръг за 2018 година Ботев гостува на ЦСКА-София. Двубоят е в неделя от 17:30ч. на стадион "Българска армия" в столицата.

СЪСТАВЪТ НА БОТЕВ: Даниел Кайзер, Джонатан Перейра, Димитър Пиргов, Кристиан Димитров, Йордан Минев, Лъчезар Балтанов (72' Филип Филипов), Антонио Вутов (46' Радослав Терзиев), Тодор Неделев, Густаво Афонсо (83' Кристиан Добрев), Стивън Петков, Васил Шопов