Ветераните с победа в Ракитово 07-07-2011 07:06



Ветераните на „Ботев” Пловдив намериха добър повод да се съберат и да се видят отново. Те уважиха покана на колегите си от Ракитово и им гостуваха в приятелски мач на техен терен. „Жълто-черните” майстори от близкото все пак не си позволиха да пуснат голяма аванта на съперника и взеха победата с 4:2.

 

„Ботев” започна в състав, който може да накара всяко „жълто-черно” сърце да забие с носталгия и вълнение: Петър Анев, Трифон Пачев, Запрян Раков, Иван Кочев, Марин Бакалов, Коста Танев, Петър Зехтински, Георги Славков, Атанас Пашев, Костадин Костадинов и Антим Пехливанов. Като резерви пък се появиха Иван Добревски, Тодор Зайцев, Атанас Балджийски и Илко Караиванов.

Точни за нашите бяха носителят на „Златната обувка” Георги Славков, Марин Бакалов и Атанас Пашев, като легендарното крило се отчете с 2 гола. Колегата му от другия фланг на атаката и настоящ администратор в клуба – Костадин Костадинов, издаде кое е било разковничето за успеха в мача с Ракитово. Според него, наставникът на отбора Иван Занев, за когото тайни във футбола няма, навреме е усетил, че трябва да смени Коцето и Турната Пехливанов и да пусне на тяхно място „свежите младоци” Добревски и Зайцев, които раздвижили значително играта на тима.

След тежката битка на терена „канарите” събраха сили за обратния път със стабилна вечеря на свежия въздух на западните Родопи.