Видолов: Искам футболистите да забавляват себе си и публиката 04-03-2011 16:28


Наставникът на Ботев Пловдив Костадин Видолов заяви, че иска от неговите възпитаници да изпитват удоволствие от футбола, който показват на терена. На пресконференцията преди мача с Левски (Карлово), треньорът говори за подготовката за този двубой и настроението в съблекалнята на „канарчетата”.

„Тренировъчната седмица премина нормално и с настроение. Момчетата са подготвени добре за мача с Карлово. Радващото е, че вече сме в пълен състав, след като травмата на Ангел Рахов отшумя и той тренира пълноценно с отбора. Очакваме мача с мисълта за победа”, каза Костадин Видолов преди журналистите да започнат с въпросите.

Първите от тях логично бяха свързани с последните попълнения в тима – Данчо Минев и Тодор Тимонов.

„Минев е здрав и във форма, тъй като не е спирал да тренира с ЦСКА. Картотекирахме го и вече можем да разчитаме на него. Има два дни и ще преценим дали да започнем мача с него. Все още чакаме жълтата карта на Тимонов и докато тя не пристигне няма как да го ползваме”, заяви Видолов.

На фона на гръмките трансфери на двамата последва въпрос дали не е дошло времето и за двуцифрена победа на „канарите”. С отговора си Коце Видолов даде да се разбере, че е здраво стъпил на земята:

„Не мислим за подобни неща. Ботев Пловдив подхожда с уважение към всеки противник. Това, към което се стремим е да показваме добър футбол. Искам момчетата да изпитват удоволствие от играта си и да носят радост на хората по трибуните. Ако успеем да постигнем това, головете сами ще дойдат.”

На въпрос дали в по-леките мачове ще дава щанс на повече и по-млади футболисти или ще се разчита на приблизително един и същ състав, който да се обиграва за „Б” група, Магьосникът отговори така:

Не искам да определям мачовете като леки. Такива можем да си ги направим само ние. Както казах, Ботев подхожда с уважение към всеки противник и ще искам от играчите да се влагат максимално във всеки мач. Ще играят тези, които заслужават най-много. Който се представя добре на тренировките през седмицата, ще получи шанс за изява в мачовете.”