ВИЛА ВИНИФЕРА И БОТЕВ ПОДПИСАХА ДОГОВОР ЗА ПАРТНЬОРСТВО 30-08-2022 13:29

Вила Винифера стана официален партньор на ПФК Ботев Пловдив.

Винарска изба Вила Винифера е семейна винарна, сгушена в родопското село Брестовица.

Брестовица е известно винарско село с висока концентрация на изби. Тук са намерили благодатна почва двата местни сорта – Рубин и Мавруд. Селото се е сгушило в северното подножие на Западните Родопи на височина 297 м. Климатът е преходно континентален. Най – разпространени почви са канелено – горските, светлокафявите горски и планинско – ливадните.

Винарската изба е създадена през 1936 г. от търговеца на вино Методи Хаджиянков и не е прекъсвала работа до ден днешен. Новите собственици я поемат от 1999 г. и се опитват да запазят традициите във винопроизводството, но и да внедрят нови и съвременни технологии.

Насажденията на винарната са 500 дка и отглеждат мавруд, мерло, каберне совиньон, мускат, шардоне, траминер.

Главния мениджър на Вила Винифера Димитър Кючуков сподели: “Като най-старата изба в столицата на винопроизводството в България, Вила Винифера има огромното удоволствие да обяви партньорството си с най-стария професионален футболен клуб в България. Ботев Пловдив и Вила Винифера ще продължат да правят заедно това, с което са известни – да радват своите фенове. Наздраве!“

Прокуристът на Ботев Асен Караславов: “Партньорството на Ботев и Вила Винифера е знак за качество. Вила Винифера е местна марка и за нас е много важно да имаме тяхната подкрепа. Много се радваме да обявим нашето официално партньорство с тях”.