Втора лига: Ботев тотално надигра, но загуби от Беласица в Пловдив 24-02-2023 16:04

Дублиращият отбор на Ботев (Пловдив) допусна болезнена загуба с 0:1 от Беласица (Петрич). Срещата от 20-ия кръг на Втора лига се игра на "Футболен комплекс Ботев 1912".

"Канарчетата" тотално надиграха своя съперник, като направиха огромен брой пропуски. От своя страна тимът от Петрич, който се бори за промоция в Първа лига, излъга "жълто-черните" с един от малкото си удари.

Ботевистите отново бяха в изключително млад състав, като въпреки това доминираха на терена. В 6-ата минута Димитър Папазов получи отляво по атаката и стреля от близка дистанция, като топката мина покрай вратата.

В 20-ата минута Лъчезар Балтанов се опита да прехвърли вратаря от центъра на терена, но стражът внимаваше и изби. В 30-ата минута, при една от редките си атаки, гостите пропуснаха след центриране от корнер.

В 37-ата минута удар на Мартин Ситев се отклони от бранител и стана лесна плячка за вратаря на гостите. В последната минута на първата част шут на Акере бе избит от стража.

Второто полувреме стартира с ранен гол за гостите. В 50-ата минута центриране от корнер бе засечено от Запро Динев, който с глава прати неспасяемо топката в мрежата.

В 66-ата минута силен удар от границата на наказателното поле бе спасен от Мартин Панев, като с това положенията за гостите се изчерпаха. Секунди по-късно Никола Гелин се озова на отлична позиция срещу вратаря и стреля от движение, но стражът изби с крак.

В 77-ата минута Димитър Балинов центрира отлично отдясно, топката се озова в Димитър Папазов и той от непосредствена близост стреля над вратата. С течение на времето натискът на пловдивчани се засилваше.

Така се стигна до 85-ата минута, в която Атанас Чернев остана сам срещу вратаря, но стреля покрай вратата, пропускайки златна възможност. Секунди по-късно Константин Павлов на свой ред остана очи в очи със стража, пусна покрай него, но бранител изби. 

Последната добра възможност дойде в 89-ата минута, когато удар на Мирослав Георгиев бе спасен от вратаря. 

СТАРТОВИЯТ СЪСТАВ НА БОТЕВ: Мартин Панев, Никола Нейчев, Атанас Чернев, Мартин Христов, Димитър Папазов, Самуел Акере, Станислав Петков, Лъчезар Балтанов, Мартин Ситев, Никола Гелин, Монир Ал Бадарин