Втора загуба за Ботев във Варна 11-04-2012 17:24


Ботев загуби с 0:1 гостуването си на борещия се за оцеляване Спартак (Варна) и се отдалечи на 7 точки от върха в класирането на Източната "Б" група. Загубата е четвърта за "жълто-черните" за сезона и втора на стадиона в морската столица. Единственото попадение в мача бе дело на капитана на домакините Боян Илиев, който се разписа още в 18-ата минута от дузпа, отсъдена за нарушение на Радослав Бачев срещу Пламен Иванов.

Двубоят бе с огромен залог и за двата отбора и вероятно поради тази причина битката на терена измести напълно качествения футбол от стадион "Спартак" в морската столица. "Соколите" се поздравиха с успеха най-вече заради по-силния си характер. В действията на домакините се усети по-голяма воля за победа, докато "канарчетата" разочароваха с липсата характер.

Ботев изигра много слабо първо полувреме, в което футболистите на Костадин Видолов нямаха никаква идея как да застрашат вратата на съперника. Спартак също не показаха креативност в атака, но все пак стигнаха до един опасен удар на Боян Илиев, малко преди капитанът да вкара от бялата точка. Двата отбора показаха много брак в действията си, но за разлика от "жълто-черните" домакините демонстрираха хъс, който в крайна сметка им донесе и успеха.

През второто полувреме играта бе малко по-интересна и "канарчетата" успяха да създадат няколко опасности пред вратата на Мирослав Марков. В 69-ата минута бе най-спорното положение в мача, при което съдиите отмениха редовен гол на Ботев. Николай Манчев шутира силно, стражът на домакините изби, след което Деян Христов се пребори във въздуха, а Бачев изпрати топката в мрежата. Помощник съдията обаче вдигна флага за засада на тарана, а след мача видеозаписът на ситуацията показа, че решението му е било грешно. Въпреки стихийния натиск, който опитаха в заключителните минути, пловдивчани не успяха да стигнат до точката.

В последните 10 минути Ботев доигра мача с 10 души, след като тежка контузия получи Радослав Бачев, а Костадин Видолов бе изчерпал правото си на смени. Принудително на почивката бе заменен и Николай Димитров.

Спартак: Марков, Георгиев, Илиев, Маринов, Димов, Боев, Кателиев, Петров, Иванович, Мехмед, Иванов (Беадиров, Цирков)

Ботев: Иванов, Ив. Димитров, Бонев, Н. Димитров (46` Домакинов), Бачев, Рахов, Огнянов (75` П.Атанасов), Неделев (52` Манчев), Й. Христов, Д. Атанасов, Д. Христов.

Фотогалерия от срещата можете да видите тук