Възобновяване на строителните дейности на стадион „Христо Ботев“ 28-08-2019 18:32

На официална церемония на стадион „Христо Ботев“, в присъствието на министър-председателя Бойко Борисов, собственика на ПФК „Ботев“ Георги Самуилов, представители на държавната и общинската администрация, спортния щаб и футболистите от представителния мъжки отбор, децата от клубната школа, ветераните на клуба и стотици жълто-черни привърженици, беше даден старт на възобновяването на строителните дейности по спортното съоръжение.

Работите по стадион „Христо Ботев“ стартират  първоначално с дейности по отстраняване на компрометирани части от вече изграденото, в съответствие с изготвения през април доклад от проектантите.

Успоредно с това ще бъде завършено вече започналото сглобяване на два крана встрани от северната трибуна. Веднага след това започва изпълнението на част конструкции / груб строеж / до пълното завършване на четирите сектора.

ПФК „Ботев“ ще информира пловдивската общественост за всички етапи на строителните работи.

Строителството продължава по вече одобрения работен проект, така че след завършването му  стадионът ще отговаря на всички изисквания за 4 –та категория на УЕФА.