Ясни са контролите в Анталия 20-01-2012 13:29


Противниците на "Ботев" в контролните срещи по време на лагера в Анталия вече са ясни. Както е известно “жълто-черните” ще изиграят 5 приятелски мача на турска земя. Три от двубоите са срещу тимове от елитните дивизии на Казахстан, Унгария и Молдова, а два в два от тях нашите срещат състави от второто ниво на румънския и чешкия шампионат.

В първата контрола на 7 февруари съперник е тимът на "Кайрат" Алмати, в който досега играеше Деян Христов. В миналото първенство "Кайрат" завършва на 10-то място във Висшата Лига на Казахстан.

На 10 февруари Ботев излиза срещу молдовския "Академия" УТМ. В момента този отбор е на последното място в елитната дивизия на своята страна.

Два дни по-късно възпитаниците на Милен Радуканов играят с петия в унгарското първенство - "Дьошдьор".

Предпоследният мач в Анталия е на 15 февруари срещу втородивизионния румънски "Делта" Тулчеа. Този отбор е на 3-то място във втора лига на четири точки от временния лидер.

На 18-ти “жълто-черните” се изправят срещу "Бохемианс" (Прага), който е на 2-ро място във втора дивизия на Чехия и също преследва промоция в Гамбринус лигата.

Лагерът на "канарите" в Анталия започва на 5 февруари и ще продължи до 19 февруари.

По този начин програмата за зимната подготовка е запълнена изцяло. "Ботев" ще изиграе общо 9 контролни срещи - на 27-ми януари със "Септември" (Симитли) в Сандански, на 1 февруари минитурнир срещу "Димитровград" и "Раковски" в Димитровград, на 3 февруари срещу "Черноморец" в Бургас и на 25 февруари срещу "Сливен" на Колежа.