Започнахме със смазваща победа в Елитната юношеска група 28-08-2010 08:43

 Ботев Пловдив започна с победа в Елитната юношеска група до 19 години. Възпитаниците на Тодор Зайцев размазаха Пирин Благоевград с 7:2, а мачът се игра в Катуница.

През целия мач "жълточерните" владееха инициативата и не оставиха съмнение в това кой е по-класния от двата отбора. Резултата откри Бисер Илиев с гол в средата на полувремето. Второто попадение падна малко по-късно, след като направилия няколко силни мача в първия отбор Тодор Неделев отбеляза от дузпа. До края на полувремето Пирин върна един гол, с който се върнаха в мача.

След почивката "канарчетата" започнаха вихрено и набързо отбелязаха два гола. Първо се разписа Костадин Богданов, а след това Богданов записа и асистенция, след като изведе Деан Павлов сам срещу вратаря и той не пропусна. Малко по-късно при една от редките си атаки гостите стигнаха до втори гол. След това попадение обаче жълточерните се дигнаха на щурм и отбелязаха три безответни гола във вратата на "орлетата". Тодор Неделев подаде към Костадин Богданов, който се разписа за 5:2. След този гол в игра влезе Николай Парнаров, който с появяването си на терена вкара красив гол, след като технично прехвърли вратаря на Пирин. Последния гол в мача отбеляза отново Тодор Неделев, който с диагонален удар от границата на наказателното поле вкара второто си попадение в двубоя.

В следващия кръг Ботев Пловдив играе с Пирин 2001 Благоевград.