Здрава битка и нулево равенство в Дербито на Пловдив 16-02-2020 17:15

Ботев и Локомотив не се победиха и завършиха наравно 0:0 в дербито на Пловдив. Срещата от 21-ия кръг на Първа лига се игра пред препълнените трибуни на "Футболен комплекс Ботев 1912".

Двата тима предложиха много битка и малко положения за гол пред двете врати. Официален дебют за "канарчетата" записа Иван Бандаловски, а в средата на второто полувреме на терена се появи Тодор Неделев.

Двубоят започна с минута мълчание в памет на Тоско Бозаджийски, а феновете на "канарчетата" впечатлиха с красива хореография в началото на двете полувремена.

Още в първите секунди Александър Тонев отправи мощен удар, минал над вратата на "смърфовете". В 4-ата минута Лъчезар Балтанов стреля от трудна позиция, а вратарят на гостите спаси.

В 14-ата минута капитанът на ботевистите пусна отлично подаване към Александър Тонев и пред офанзивния футболист се откри много добра възможност, но той не успя да овладее топката. В 19-ата минута "черно-белите" отправиха първия си точен удар, който бе спасен без проблеми от Янко Георгиев.

В 23-ата минута наставникът на "жълто-черните" Ферарио Спасов извърши принудителна смяна. Лазар Марин бе контузен и в игра се появи Димитър Тонев, за когото това бе официален дебют в битката за Пловдив.

До края на първата част двата тима не сътвориха сериозни опасности пред двете врати, като единствената добра възможност се откри пред Филип Филипов в 30-ата минута, но ударът му мина над гредата.

Второто полувреме започна с две положения за "смърфовете". В 50-ата минута Бирсент Карагарен се възползва от грешка в отбраната на Ботев и шутира от близка дистанция, но слабо и Янко Георгиев спаси.

В 54-ата минута Димитър Илиев шутира от въздуха, а кълбото мина над вратата на ботевистите. В 64-ата минута Тодор Неделев взриви трибуните, появявайки се в игра, а включването на национала донесе нужния импулс в играта на ботевистите и именно Неделев бе замесен в двете най-добри положения за гол.

В 73-ата минута Тодор Неделев намери Александър Тонев отляво по атаката на Ботев и Тонев шутира от много добра позиция, но ударът му бе неточен. 3 минути по-късно центриране отляво бе избито от защитата на Локомотив, топката попадна в Тодор Неделев и той отправи много опасен удар, минал на метър от страничната греда.

Последната ситуация за гол в двубоя бе в 83-ата минута, когато след центриране от корнер Диниш Алмейда бе оставен непокрит, но ударът му с глава мина над напречната греда.

СЪСТАВЪТ НА БОТЕВ: Янко Георгиев, Филип Филипов, Иван Бандаловски, Димитър Пиргов, Лазар Марин (23 - Димитър Тонев), Джонатан Перейра, Лъчезар Балтанов (к), Радослав Терзиев, Станислав Шопов (64 - Тодор Неделев), Александър Тонев, Антонио Вутов