Ботев и Щутгарт не успяха да се победят в Бургас 01-08-2013 19:26

Ботев Пловдив и Щутгарт не излъчиха победител в първия мач от третия предварителен кръг в Лига Европа. Двата отбора си отбелязаха по един гол пред екзалтираните трибуни на препълнения стадион "Лазур" в Бургас и оставиха развръзката за втория мач, който е след седмица в Германия.  Националът на Босна и Херцеговина Ведад Ибишевич изведе своите в 67-та минута, а Валери Домовчийски изравни за Ботев в 73-ата.

Териториалното преимущество в мача бе на страната на гостите, които владееха по-често топката, но почти не застрашиха вратата на Адам Стаховяк. "Канарчетата" действаха повече с мисъл да не допускат опасности пред собствената си врата, а в предни позиции заложиха предимно на контраатаки.

"Жълто-черните" могат да съжаляват повече за хикса, тъй като головите ситуации пред двете врати бяха в полза на пловдивчани. Единственият сериозен шанс преди почивката се откри пред Тодор Неделев. 20-годишният талант бе изведен отлично от Борис Галчев, но добре насоченият му удар бе отразен от стража на Щутгарт.

В 67-ата минута гостите взеха аванс в резултата, след като Ибишевич засече отлично центриране от фаул в наказателното поле и откри за 0:1. Шест минути по-късно Ботев възстанови равенството, чрез влезлия на смяна Валери Домовчийски. Нападателят се разписа след добавка на отбита след шут на Ромарио топка за 1:1.

До края на мача "канарчетата" имаха по-добрите шансове, но Спрокел и Ромарио не уцелиха вратата от удобни позиции. Освен гола Щутгарт успя да създаде само една опасност, завършила със спасяване на Стаховяк.