Ботев измъкна равенство при гостуването на Бейтар и всичко ще се решава на реванша 13-07-2017 23:01

Ботев и Бейтар (Йерусалим) не се победиха и завършиха 1:1 в първи мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Срещата се игра пред препълнените трибуни на стадион "А Мошава" в Петах Тиква, а двата тима направиха изпълнен с голови положения сблъсък.

Домакините стартираха по-активно срещата и в първите минути контролираха случващото се на терена. В 4-ата минута Шехтер получи в наказателното поле, обърна се и стреля, но право в ръцете на Иван Чворович. 

Последваха две добри ситуации за "канарчетата", в които завършващият пас на пловдивчани изневери. В 11-ата минута топката бе центрирана от ъглов удар, Иван Чворович сбърка фатално и Хила с глава откри резултата - 1:0.

Секунди по-късно Тодор Неделев шутира от 25 метра, а вратарят спаси. Последва нов удар към вратата на Бейтар, този път на Серкан Юсеин, но отново стражът се намеси по най-добрия начин.

В 23-ата минута домакините организираха бърза контраатака, при която защитата на Ботев сбърка и Конте стреля опасно от границата на наказателното поле, а кълбото мина на сантиметри от гредата. В ответната атака Крум Стоянов финтира защитник и центрира остро, но стражът улови.

В 29-ата минута Шехтер получи кълбото в наказателното поле и от чиста позиция стреля, но над вратата, пропилявайки добра възможност.  В 33-ата минута Тодор Неделев пусна надясно към Цветомир Панов, който от малък ъгъл стреля, а вратарят се намеси и изби.

В 34-ата минута българите изпуснаха най-добрата си възможност за първата част. Омар Косоко преодоля великолепно няколко защитници на Бейтар в средата на терена и подаде към Тодор Неделев, който останал сам срещу вратаря стреля покрай гредата. 

В заключителните минути на първата част домакините изпуснаха две отлични положения. В 43-ата минута Шехтер изведе Веред сам срещу Чворович и играчът в "жълт" екип стреля, но вратарят се намеси отлично. В добавеното време Хайстер бе изведен на чиста позиция, но отново вратарят на "канарчетата" спаси.

Ботев стартира много неуверено второто полувреме и в първите минути след почивката домакините доминираха тотално, а в играта на "жълто-черните" не се получаваше абсолютно нищо. В 54-ата минута Шехтер овладя в половината на Ботев, напредна и стреля от 20 метра, но в аут. В 57-ата минута Сабо стреля мощно от 30 метра, а топката профуча на сантиметри над гредата.

В 61-ата минута Виктор Генев засече с глава центриране от ъглов удар, а стражът на Бейтар със сетни усилия изби влизащата под гредата топка. В 66-ата минута Веред бе изведен сам срещу Чворович, но и този път вратарят на "жълто-черните" се намеси блестящо и спаси.

В 72-ата минута Тодор Неделев изведе прекрасно Тони Тасев в наказателното поле на "жълто-черните" от Израел, крилото финтира елегантно защитник и останал сам срещу вратаря стреля, но на сантиметри над гредата.

В следващата минута "канарчетата" ликуваха, а Серкан Юсеин се оказа големият герой за българите. Омар Косоко се пребори за топката пред наказателното поле и от паднало положение намери Крум Стоянов, който отправи диагонален удар, вратарят изби, но притичалият Серкан Юсеин с шпагат прати топката във вратата - 1:1.

След това попадение момчетата на Николай Киров се успокоиха и заиграха далеч по-добре. В 79-ата минута Тодор Неделев изпълни изнанадващо директно ъглов удар, а кълбото мина на метър от гредата.

В 81-ата минута Бенаюн изведе Хайсер сам срещу Иван Чворович и атакуващият футболист пробва прехвърлящ удар, а кълбото мина в непосредствена близост до гредата. В 83-ата минута Крум Стоянов проби по левия фланг и от малък ъгъл стреля, но в аут.

В 84-ата минута домакините изпуснаха най-добрата възможност отново да поведат в резултата. След центриране от ъглов удар топката бе избита, но след това отново бе върната в наказателното поле, Чворович изби, но право на крака на Бенаюн и последва удар, вратарят спаси, а кълбото попадна във Веред, който не успя да уцели опразнената врата.

В 87-ата минута "канарчетата" на свой ред можеха да се доберат до пълния успех, след като Тодор Неделев и Тони Тасев нахлуха в половината на Бейтар и срещу себе си имаха само един защитник на домакините, но Неделев не отправи точен пас. В първата минута на продължението Сабо стреля от 20 метра, но Чворович отново се намеси добре и запази равенството.

Реваншът между двата тима е следващият четвъртък на стадион "Лазур" в Бургас.

снимки: isport.co.il