Ботев - Лудогорец 0:1 02-12-2015 17:03

Ботев Пловдив преполови шампионата в "А" група с домакинско поражение от Лудогорец. В двубой от 18-ия кръг в елита "канарчетата" отстъпиха с 0:1 пред тима от Разград. Победата за гостите донесе румънецът Клаудиу Кешеру, който отбеляза единственото попадение в срещата в 29-ата минута.

В състава на "жълто-черните" личеше само една промяна от предишния шампионатен двубой в Ловеч. Като титуляр на върха на атаката излезе Александър Колев, а Грегъри Нелсън действаше по левия фланг на мястото на наказания Нико Варела. 

През първото полувреме инициативата имаха гостите, които контролираха топката в по-голямата част от времето. Ботев заложи на организирани колективни действия в дефанзивен план. Въпреки, че приеха играта в своята половина, "канарчетата" действаха подредено в защита, която се пропука само в две - три ситуации, които обаче се оказаха достатъчни за Лудогорец да си тръгне с трите точки от Пловдив. 

Още в 4-ата минута Клаудиу Кешеру бе изпуснат очи в очи с Виктор Голас и само добрата намеса на бразилския вратар предотврати ранен гол във вратата на Ботев. "Канарчетата" също можеха да открият в самото начало. Продължителна атака пред наказателното поле завърши с хитър пас на Йордан Христов към Мариян Огнянов, но плеймейкърът стреля слабо в ръцете на Владислав Стоянов.

В 29-ата минута Лудогорец стигна до единствения гол в мача, реализиран от стрелеца на разградчани Клаудиу Кешеру. Румънският нападател вкара след технично изпълнение с глава след центриране от левия фланг. Минута преди гола реферът Станислав Тодоров спря по странен начин играта в ситуация, в която Грегъри Нелсън се измъкваше в огромно празно пространство в половината на гостите, а след подновяването й гостите организираха победната си атака в мача.

В края на първото полувреме отново Кешеру се измъкна в наказателното поле, но бе спрян с дружни усилия от Даниел Златков и Пламен Николов.

През второто полувреме Ботев изравни играта, но не успя да осъществи натиск и да се доближи до изравнително попадение. Възпитаниците на Николай Костов не дадоха шансове на Лудогорец да застраши вратата на Голас, но в същото време успяха да създадат твърде малко главоболия пред тази Стоянов. 

Най-добрата възможност след почивката се откри отново пред Мариян Огнянов. В 67-ата минута Йордан Христов проби по десния фланг и центрира около точката на дузпата. Разстоянието обаче се оказа далечно за Огнянов, който стреля с глава в ръцете на Владислав Стоянов.

До края на двубоя Ботев опита да стигне до попадение, но със сигурна игра в отбрана Лудогорец не допусна това да се случи. В самия край на срещата след хубава комбинация между влезлия на смяна Християн Казаков, Грегъри Нелсън и Пламен Николов, последният опита шут от границата на наказателното поле, но с решителни действия защитник в зелено блокира топката. 

Така Ботев не спечели точки във втори пореден мач, а след три дни "жълто-черните" приемат Левски в двубой от 19-ия, предпоследен есенен кръг на "А" група.

БОТЕВ: Виктор Голас, Йордан Христов, Даниел Златков, Пламен Николов, Филип Филипов (46' Лазар Марин), Лъчезар Балтанов, Мариян Огнянов, Серкан Юсеин (80' Християн Казаков), Грегъри Нелсън, Рахави Кифуети, Александър Колев (60' Божидар Васев)

ЛУДОГОРЕЦ: Владислав Стоянов, Йордан Минев, Натаниел, Венцислав Керчев (46' Александър Александров) Светослав Дяков, Лукас Саша (62' Абел Анисе), Марселиньо, Джонатан Кафу (69' Джоди Лукоки), Вандерсон, Клаудиу Кешеру

Съдия: Станислав Тодоров 

ж.к. Христов (Бот); Дяков, Лукоки (Луд)

Голмайстор:

0:1 Клаудиу Кешеру (29')