Николай Костов: Лудогорец победи заслужено, искам да изградим силен отбор 02-12-2015 18:20

Старши треньорът на Ботев Николай Костов коментира представянето на отбора в двубоя срещу Лудогорец, завършил с минимална загуба за "канарчетата". Той определи победата на гостите като заслужена и обоснова оценката си. Костов посочи положителните елементи в играта на своя отбор и анонсира върху какво тепърва предстои да се работи. 

"Лудогорец влезе в по-добро психологическо състояние след убедителната победа над пряк конкурент, докато нашият отбор бе по-скован заради поражението в Ловеч, при което допуснахме доста голове в нашата врата. Очаквах да се получи подобно нещо, въпреки че се надявах, че можем да вземем нещо от този мач. Видно е, че на този етап от развитието на нашия отбор, ние отстъпваме на Лудогорец и аз ги поздравявам с победата, смятам че тя е заслужена", коментира наставникът на "жълто-черните". 

"Доволен съм от старанието на футболистите. Имахме добри колективни действия в дефанзивен план. След 35-ата минута и особено през втората част изравнихме играта, но допуснахме много брак в действията. Според мен той се дължи най-вече на психологическото състояние, в което се намират нашите футболисти", заяви още той.

"Играчите разбират това, което искаме от тях и влагат много желание в тренировките и мачовете. В момента работим върху това как да се организираме в защита и как да посрещаме противника в нашата половина. Тепърва ще развиваме комбинации и да синхронизираме действията си в атака. В момента нямаме никакво време за това", сподели треньорът на Ботев. 

"В момента се запознаваме в детайли с качествата на футболистите, с които разполагаме и определяме капацитета на всеки един от тях. Вярваме в качествата на тези играчи. Сред тях има и доста млади момчета, на които сами виждате, че даваме шанс", допълни Николай Костов.

"Имаме време да градим отбор. Не искаме временни резултати, а ще търсим постоянство. Не съм привърженик на текучеството на футболисти и не очаквайте в Ботев да се случи нещо такова. Това пречи на изграждането на добър колектив, а той е много важен", завърши треньорътна Ботев.