Ботев с минимална загуба в гостуването си на ЦСКА 03-10-2014 20:48

Ботев Пловдив загуби с 0:1 гостуването си на ЦСКА в 11-ия кръг на първенството. Единственият гол в мача бе дело на Тони Силва в 67-ата минута, а в края на мача съдията Георги  Йорданов подмина явна игра с ръка в наказателното поле на футболист на ЦСКА. 

Ботев изигра силно първо полувреме на ст. "Българска армия" и не позволи на лидера в "А" група да налжи натиск дори за кратко преди почивката. "Жълто-черните" спечелиха голяма част от единоборствата и държаха противника далеч от вратата на Адам Стаховяк. В същото време обаче "канарчетата" направиха твърде малко в предни позиции, за да си тръгнат с точка или три от този двубой.

Първите удари към една от двете врати отправиха Иван Цветкоов и Божидар Васев, но и в двата случая топката профуча далеч от рамката. Четвърт час след началото на мача "канарчетата" създадоха и първата реална опасност, когато след центриране на Цветков от корнер няколко футболисти не успяха да засечат топката в непосредствена близост пред вратата.

В 26-ата минута Карачанаков стреля силно от далечен фаул в ръцете на Стаховяк. В ответната атака Лъчезар Балтанов се извиси в наказателното поле и опита да свали топката за свой съотборник, вратарят на ЦСКА изби, но атаката за Ботев продължи, за да бъде завършена пак от Лъчо Балтанов, чийто удар с глава не затрудни стража на "армейците".

В 29-ата минута Буш пропусна най-добрия шанс преди почивката, когато преодоля Стаховяк, но от малък ъгъл не уцели вратата. Така първата част завърши при логично нулево равенство.

През второто полувреме домакините бяха по-активният отбор. Въпреки, че не създадоха чисти голови положения "армейците" търсеха попадение чрез повече удари от разстояние, с които Адам Стаховяк се справи. Полякът обаче нямаше какво да стори в 67-ата минута, когато току що влезлият на смяна Луис Соарес проби в наказателното поле и сервира топката на Тони Силва, който на празна врата вкара за 1:0.

Ботев опита да стгне до изравнителен гол, а Вили Вуцов пробва да усили атаката с включването на  Алекс Колев и дебютанта  Наско Милев. Това обаче не донесе успех и единствената заплаха за "червената" врата дойде след далечен удар в аут на Данчо Христов. 

В заключителните минути "жълто-черните" бяха ощетени от съдията Георги Йорданов, който не отсъди очевидна игра с ръка на футболист на ЦСКА в наказателното поле. Доста преди това реферът спести и втори жълт картон на капитана на домакините Валентин Илиев за грубо влизане с бутоните в краката на Чунчуков.