Ботев загуби с 0:2 от ЦСКА в София 10-04-2014 21:41

Ботев загуби с 0:2 от ЦСКА като гост в мач от 32-ия кръг на "А" група. Попаденията за "армейците" отбелязаха Омар Косоко в 50-ата минута и Иван Стоянов в третата минута на даденото от съдията продължение. "Жълто-черните" изпуснаха отлична възможност да изравнят резултата в 89-ата минута, когато след удар на Юнес Хамза топката се удари в напречната греда.

Като цяло в срещата нямаше много голови положения и двата отбора показаха здрава битка в центъра на терена. Домакините стартираха по-активно, като в първите минути имаха сериозно владение върху топката, но не затрудниха съществено Адам Стаховяк. Първата интересна ситуация пред някоя от двете врати дойде в 21-ата минута, когато Омар Косоко направи добър индивидуален пробив и навлезе в наказателното поле на пловдивчани, но Абел Анисе се намеси отлично и блокира удара на футболиста на "червените".

В 33-ата минута Иван Стоянов получи топката на няколко метра от вратата на Ботев, опита да преодолее Стаховяк и да шутира, но Филип Филипов направи добър шпагат и блокира крилото на "армейците". В 38-ата минута пред "канарчетата" се откри добра ситуация за гол, след като Алесандру Куртеан успя да измъкне топката от защитата на "червените" и шутира от дъгата на наказателното поле, но слабо и Мболи спаси без проблем.

Втората част стартира по най-лошия начин за Ботев и в 50-ата минута ЦСКА успя да поведе в резултата. Мартин Петров проби по левия фланг и центрира остро в полето на "канарчетата", където Омар Косоко с безкомпромисен удар с глава прати топката в мрежата на "жълто-черните". Това попадение обаче не промени статуквото на терена и двата отбора продължиха битката за всяка топка, а нито един от отборите не успяваше да вземе траен превес върху играта.

С течение на времето двамата треньори направиха редица смени в съставите и така се стигна до 89-ата минута, когато Ботев изтърва най-чистото си положение в двубоя. "Канарчетата" успяха да се преборят за топката в наказателното поле на ЦСКА и тя попадна в Юнес Хамза, който с удар от 7-8 метра разтресе напречната греда на вратата на "червените". Атаката на "жълто-черните" продължи и Луис Педро центрира към Феребори Доре, който също бе на отлична позиция, но пасът на холандското крило бе прекалено силен и нападателят на "жълто-черните" нямаше как да отиграе топката.

В даденото от съдията продължение домакините стигнаха до втори гол. Топката бе върната към Адам Стаховяк, който не я изчисти сигурно и тя попадна в Иван Маркович, който изведе Иван Стоянов на добра позиция, а футболистът на "червените" с удар от границата на наказателното поле фиксира крайния резултат.