Лудогорец и Ботев не успяха да се победят в Разград 28-09-2013 22:29

Ботев и Лудогорец не излъчиха победител в двубоя помежду си от 11-ия кръг в „А” група. Двата отбора изиграха интересен и равностоен мач, в който създадоха няколко добри възможности за гол, като най-чистата от тях бе пропусната от Абел Анисе в средата на първото полувреме.

На вратата на Ботев започна Адам Стаховяк, пред него Йордан Христов, Сивард Спрокел, Бобан Грънчаров и Веселин Минев, в средата на терена на Томаш Иршак този път партнираше Георги Сърмов, а Борис Галчев действаше като плеймейкър зад Абел Анисе. Ромарио Кортзорг бе върнат на левия фланг, а отдясно бе Костадин Дяков.

Двубоят започна равностойно и предпазливо за двата отбора. Противниците отделиха повече внимание на сигурността си в защита, отколкото на рисковете в атака и през първите двадесетина минути интересните ситуации пред двете врати се изчерпаха с неточен удар на Мисиджан и почти успешен опит на Анисе да пресече връщане към вратаря.

В 17-ата минута именно стражът на домакините Владислав Стоянов поиска принудителна смяна и на негово място под рамката на Лудогорец застана Иван Чворович.

Минута по-късно Сърмов влезе на скорост в наказателното поле и пусна към Анисе, който бе блокиран от противник и от добра позиция не уцели добре топката. В следващите минути Ботев започна да „показва зъби” и „жълто-черните” атаки станаха много опасни. При една от тях в 25-атаминута топката достигна отново до Анисе, който стреля от точката на дузпата в тялото на Александър Барт.

Две минути по-късно мадагаскарецът пропусна най-чистото положение в мача. Той отне топката в центъра на терена и я подаде към Галчев, който я запази майсторски и с чудесен пас изведе отново Анисе сам срещу Чворович, който с много усилия спаси удара на нападателя.

Бързите атаки на „канарчетата” продължиха да вещаят опасност и да държат в напрежение разградчани, но защитата на домакините не допусна нови критични моменти пред своята врата. Сърмов и Галчев пробваха безуспешни удари от разстояние, а със същото им отговориха Кейсара и Ешпиньо от Лудогорец. В последните секунди на първата част Мисиджан центрира към Марселиньо, който от въздуха шутира опасно на сантиметри над напречната греда.

Ботев започна второто полувреме без промяна в състава. Първите минути след почивката бяха по-добри за домакините и те организираха няколко опасни атаки, завършили с неточни удари на Шоко и Марселиньо, и спасяване на Стаховяк след шут на Мисиджан.

Ботев изравни играта, и действията се пренесоха в центъра на терена, до 74-ата минута, когато грешка на Ромарио в собствената половина позволи на Лудогорец да организира много опасна контра, но Марселиньо бе обезвреден от Стаховяк и защитниците пред него.

В 76-ата минута Галчев центрира в наказателното поле към Анисе, който стреля с глава встрани от вратата. В 82-ата малко не достигна на Анисе да изпревари Чворович след пробив и центриране на Дяков отляво.

Станимир Стоилов направи бързи две смени след 85-ата минута като пусна в игра Луис Педро и Станислав Костов съответно на местата на Дяков и Ромарио. В последните минути Ботев стигна до няколко статични положения в половината на Лудогорец, но те не доведоха до попадение във вратата на Чворович.

В триминутното продължение на мача и двата отбора можеха да стигнат до победата. Първо Стаховяк спаси изстрел от малък ъгъл на Михаил Александров, а при последвалата контра Анисе не подаде точно на Луис Педро, който излизаше очи в очи с вратаря.