Николай Костов: Надявам се да видим истинско дерби и уважение между играчи и публика 22-04-2016 18:20

Старши-треньорът на Ботев Николай Костов говори пред медиите преди двубоя срещу Локомотив Пд от 30-ия кръг в първенството. Наставникът на "жълто-черните" заяви, че желае срещата с градския съперник да се превърне в "едно истинско дерби", в което двете страни да покажат респект и уважение помежду си.

"Пожелавам на всички да се получи добър мач, едно истинско дерби, придружено с респект и уважение между играчите на терена и между привържениците на двата отбора. 

Вече имам едно дерби зад гърба си, от което пазя добри спомени, очаквам те да останат такива и след мача в неделя. 

Надявам се всички мои футболисти да бъдат максимално концентрирани и мобилизирани. Не се съмнявам, че мотивацията и в двата отбора ще бъде на високо ниво", заяви Костов пред журналистите в залата на клубната база.

Треньорът на Ботев призова да не се акцентира върху отсъстващите играчи от неговия състав и бе категоричен, че има пълно доверие на състезателите, които ще излязат на терена в неделя.

"Доста се шуми около играчите от нашия състав, които няма да играят или са с проблеми в навечерието на мача. Искам да припомня, че в мача между двата отбора през февруари Локомотив имаха доста отсъстващи, но тогава треньорите на противника се държаха достойно. Така ще направим и ние. Няма да обръщаме внимание на тези, които отсъстват, а на тези, които присъстват и на които ще разчитаме.

Дори някой от футболистите с проблеми да се възстанови до мача, едва ли ще заложим на него в стартовия състав. Това е сериозен мач и подготовката за него е много важна, а тези играчи не са участвали в нея и по тази причина няма как да им се доверя. Затова дори да се възстановят, вероятно ще останат на резервната скамейка", заяви опитният специалист.

Наставникът на "канарчетата" заяви, че е оптимист за бъдещето на Ботев и е мотивиран да изгради силен отбор за следващия сезон.

Ситуацията в клуба беше сложна и тя не може да не дава отражение върху представянето на отбора. Ние сме роби на тази ситуация. Трябва да имаме търпение в този сложен момент, който преодоляват нашите ръководители. Смятам, че вече настъпват хубавите дни за клуба и е въпрос на добра организация да върнем доброто име на Ботев. Това няма как да стане за десет дни. Вече имаме разговори по въпроса и мисля, че ще намерим общ език с ръководството, привържениците и обществеността, която поддържа Ботев и ще изградим един добър отбор. Мотивиран съм да направя това с играчите, които имам и естествено тези, които ще бъдат привлечени."