Пепо Пенчев: Искам пълен стадион и доволна публика на мача с Марек 27-02-2015 17:09

Старши-треньорът на "Ботев" Пловдив Петър Пенчев очаква успешно начало на пролетния дял от сезона, който "жълто-черните" стартират с домакинство на "Марек" в понеделник. Наставникът на "канарчетата" сподели на пресконференцията преди мача, че целта пред отбора е класиране в първата шестица, но подчерта, че отборът не трябва да бъде обсебен от тази мисъл, главно поради неизгодната позиция, в която се намира.

Ето какво заяви Пенчев пред журналистите три дни преди двубоя с дупничани:

"Очакваме с нетърпение подновяването на първенството. Направихме пълноценна подготовка, в която имахме добри отбори за съперници в контролите. Изпълнихме почти в максимална степен това, което бяхме планували в този период. Доволен съм от желанието и старанието, което демонстрираха момчетата." 

"За съжаление влизаме в първенството с двама наказани (Лъчезар  Балтанов и Владимир Айтов) и двама контузени футболисти (Момчил Цветанов и Лазар Марин). Към тях прибавяме към тях и Александър Колев, на когото няма да можем да разчитаме повече време. Останалите футболисти са добре подготвени и се надявам да зарадваме нашата публика с добра игра и победа на старта на първенството."

"В никакъв случай няма допуснем подценяване. Изгледахме няколко мача на "Марек" и се запознахме с играта им. Имат доста опитни футболисти в състава си и като цяло изглеждат много по-различно в сравнение с есента. Отнасяме се с уважение към всеки един противник и нямаме право да подценяваме."

"Желанието ни е да се класираме в първата шестица, въпреки че не искам да бъдем обсебени от тази мисъл. Ясно е, че не сме в изгодна позиция да го постигнем, но ще играем във всеки мач за победа и сме длъжни да направим максималното, което зависи от нас."

"Всички в отбора ще бъдем радостни ако трибуните са пълни. За мен и голяма чест и отговорност да бъда начело на велик клуб като "Ботев". Говорим и с момчетата по този въпрос, това важи и за тях. Длъжни сме да защитаваме името на "Ботев" във всяка една тренировка и всеки един мач."