Петър Пенчев преди Лудогорец: Гоним първа победа в плейофите 01-05-2015 15:50

Наставникът на "Ботев" Петър Пенчев заяви, че отборът му ще търси първа победа в плейофите в двубоя срещу "Лудогорец". "Жълто-черните" посрещат шампиона в мач от 28-ия кръг на "А" група в неделя от 15:15 часа в Коматево.

"След отпадането си в турнира за Купата на България "Лудогорец" ще съсредоточи всичките си усилия в първенството. Очаквам да направят всичко, за да подобрят представянето си от последните мачове и ще търсят победата на наш терен. Ние обаче също гоним първи пълен успех в плейофите и сме готови да се противопоставим на съперника", заяви треньорът на "Ботев".

На пресконференцията преди мача Петър Пенчев коментира и слабата резултатност на тима в мачовете от първата шестица: "Работим много в тренировките върху решаването на този проблем. С изключение на последния мач, в който имахме превес във владеенето на топката, но не създадохме чисти положения, смятам че в останалите срещи до момента имахме достатъчно ситуации пред противниковата врата. Границата, която ни дели от попаденията е много тънка. Надявам се в предстоящия мач да покажем увереност и самочувствие пред гола, и да имаме малко късмет, за да отбележим голове и да се поздравим с победата."

Треньорът на "жълто-черните" се изказа с уважение за противника, като определи "Лудогорец" като най-качествения отбор в българското първенство.

"Да, забелязва се леко отстъпление в играта им, но те си остават най-добрия отбор в България. Разполагат с футболисти на много високо техническо ниво, които играят бърз футбол. Ние се готвим да им противодействаме по най-добрия начин и да използваме нашите шансове."

Петър Пенчев говори и за бъдещето пред "Ботев" и състава, с който очаква да разполага през новия сезон:

"Пътят пред "Ботев" е в налагането на млади футболисти. Разполагаме с добър резерв от такива в лицето на Васев, Чунчуков, Терзиев, Дрянов, Гамаков и Лазар Марин. Тези момчета вече имат ниво за "А" група и от тях очакваме да бъдат основни играчи в бъдеще, имаме и няколко от набор 96, които също очакваме да се развиват. Разговаряхме и с по-опитните играчи с изтичащи договори. Запознали сме и ръководството с кои играчи искаме да продължим да работим. Оптимист съм, че ще успеем да запазим ядрото на отбора и с израстването на младите да бъдем боеспособни през следващия сезон."

Кадровите проблеми в състава на "канарчетата" преди мача с "Лудогорец" се ограничават до отсъствието на контузения Владимир Айтов и наказания Християн Казаков, както и липсващият през цялата пролет Александър Колев.

Всичко, което каза наставникът на "Ботев" на пресконференцията преди мача може да видите във видеото към статията.