Прекратиха пловдивското дерби, очаква се решението на БФС 19-04-2014 17:49

Пловдивското дерби от 34-ия кръг в първенството между отборите на Локомотив и Ботев бе прекратено в 41-ата минута на първото полувреме. Причина за това станаха безчинствата на публиката на домакините, която почти през цялото време обсипваше игралното поле с бомбички, димки и още предмети, представляващи опасност за здравето на главните действащи лица на терена.

Срещата бе спряна за няколко минути още в самото й начало, след което играта бе подновена. Малко преди почивката поредната бомба на феновете на Локомотив падна в непосредствена близост до Серджан Лукин, а последвалата канонада даде повод на рефера Георги Кабаков за втори път да спре играта задълго, като малко по-късно, след консултация с делегата и другите длъжностни лица, отговорни за реда и организацията на мача, главният съдия реши да прекрати окончателно двубоя.

Така топката вече се намира в полето на БФС и неговите комисии, които трябва да излязат със становище по казуса в близките дни.

Иначе, за събралото се малко повече от половин час игрово време, двата отбора предложиха коректен футбол и по никакъв начин не допринесоха за напрежението по трибуните. Ботев съумя да стигне до две голови положения, които обаче "канарчетата" не успяха да оползотворят. Първото от тях бе в 12-ата минута, когато Вандер Виейра направи един от типичните си пробиви по десния фланг и върна топката към Мариян Огнянов, който шутира от 7-8 метра, но защитник изчисти от голлинията. В 21-ата минута отново Вандер центрира в ниско в наказателното поле, топката мина през няколко защитници и стигна до Юнес Хамза, който бе сам срещу вратаря, но не успя да овладее и да стреля.

Станимир Стоилов направи няколко ротации в своя състав и даде почивка на Доре и Спрокел, които въобще не попаднаха в групата за мача. Пред Адам Стаховяк като централни защитници започнаха Серджан Лукин и Алесандру Бенга, а като крайни бранители действаха Йордан Христов и Веселин Минев. Двойката опорни халфове сглобиха Абел Анисе и завърналият се след контузия Георги Сърмов. На фланговете стартираха Вандер Виейра и Ромарио Кортзорг, а Мариян Огнянов действаше зад Юнес Хамза. 

"Канарчетата" успяха да се опазят и от картони в малкото време на терена, докато от състава на Локомотив Ангел Йошев и Мартин Камбуров бяха предупредени официално.