Станимир Стоилов: Простотията днес победи футбола, празникът бе помрачен 19-04-2014 17:55

Старши-треньорът на Ботев Станимир Стоилов уважи медиите след опороченото градско дерби срещу Локомотив. Въпреки, че футболът остана на последно място в мача на "Лаута", който публиката на домакините прекрати с действията си, наставникът на "жълто-черните" застана пред камерите и заяви следното:

Преди срещата говорихме, че на един такъв празник като Великден трябва да допринесем за настроението на хората с играта си. За съжаление, този велик празник бе развален. Трябваше футболът да възтържествува, но вместо това той бе победен от простотията.

Не сме присъствали при вземането на решението за прекратяването на мача. Просто ни извикаха с колегата Станков, за да ни уведомят. Всички са били единодушни - и делегатът на БФС Любе Спасов, и главният рефер Георги Кабаков. Смятам, че поведението им бе правилно и отговорно. Серджан Лукин няма видими наранявания, но от шума е пострадал. Ще проведем необходимите медицински изследвания, за да сме сигурни какво е състоянието му.

Не е въпрос на агресия това, което се случи, а на многото простотия, която се е насъбрала. Дойдохме да играем, направихме едно-две положения, но всичко свърши. И ние, и Локомотив искахме да играем, съдията свиреше перфектно, но видяхте какво стана.

Естествено беше да извадя отбора, ако реферът не бе прекратил мача - аз съм отговорен за отбора. Не може да се играе измежду летящи бомби и камъни.

Не приемам, че Ботев е спечелил с нещо от това прекратяване - това, че играем за Купата след четири дни трябваше да ни мотивира дори още повече. За мен винаги е бил по-важен футболът, позитивните емоции, а такива неща, като днес, не трябва да се случват.

Глупостта мина всякакви граници.