С 10 човека Ботев взе точка от ЦСКА в София 10-04-2015 21:56

Отборите на ЦСКА и Ботев завършиха 0:0 в среща от 25 кръг на родната "А" група. Жълто-черните играха с човек по-малко близо 40 минути, след като Даниел Златков бе изгонен за дв жълти картона в 54-ата минута. 

Възпитаниците на Петър Пенчев показаха страхотен характер и отборен дух на ст. "Българска армия". Пловдивчани имаха няколко много добри шанса да си тръгнат с трите точки от София, като последният от тях бе в 90-ата минута, когато Цветелин Чунчуков с мощен спринт издуха Валентин Илиев отляво, но се забави с паса към чакащия на празна врата Томаш Иршак и капитанът на ЦСКА го парира със шпагат на отчаянието.

Първите 30 минути бяха за "армейците", които имаха териториално предимство, а Адам Стаховяк отрази удари на Жоан Фелипе и Иван Стоянов. В 24-ата минута, след неразбирателство в центъра на жълто-черната отбрана племенникът на Йордан Лечков се озова очи в очи с полският вратар на Ботев, който предвидливо излезе и парира опита на Стоянов да го преодолее.

Две минути по-късно Момчил Цветанов открадна топката след грешка на вратаря и опита удар от около 20 метра, който излезе в аут. Последва ново спасяване на Стаховяк след диагонален шут на Милисавлевич и възможност за Лъчезар Балтанов, който стреля покрай гредата.

В 40-ата минута Иван Цветков центрира опасно от свободен удар, а сантиметри не достигнаха Балтанов да засече топката във вратата. В заключителните минути на полувремето Цветков свали топката за Момчил Цветанов, който от границата на пеналта не успя да уцели рамката, а в следващата атака Адан Стаховяк за пореден път отказа Иван Стоянов.

Втората част започна с прекрасна атака на Ботев. В 48-ата минута Мариян Огнянов изведе в коридор Йордан Христов, а десният защитник от малък ъгъл стреля в ръцете на вратаря. 

Шест минути по-късно "канарчетата" останаха с човек по-малко на терана след втори жълт картон на  данивл Златков, който фаулира Жоаким пред наказателното поле. 

Петър Пенчев реагира с двойна смяна, като замени Мариян Огнянов и Иван Цветков с Радослав Терзиев и Милен Гамаков. 

След червения картон Ботев прие играта в собствената половина, но без да изпада в глуха защита. Жълто-черните действаха изключително добре групирани и същевременно използваха всеки шанс за много опасните си контраатаки. 

ЦСКА успя да застраши сериозно вратата на Стаховяк само в 63-ата минута, когато Жоаким стреля опасно над напречната греда. 

Появилият се като трета смяна за Ботев в мача Цветелин Чунчуков пък имаше две възможности да донесе победата на жълто-черните. В 85-ата минута младият нападател стреля с глава след корнер покрай лявата греда на армейската врата. В последната минута пък Чунчуков надбяга Валентин Иливе отляво, но вместо пас към чакащия да вкара от упор Томаш Иршак, Цецо избра да търси пробив към вратата и бе спрян от шпагата на гонещия го защитник.