Стоилов: Допуснахме елементарни грешки 20-10-2013 22:40

Треньорът на Ботев (Пловдив) Станимир Стоилов отдаде загубата от Локомотив (София) на елементарните грешки, довели до попаденията във вратата на "жълто-черните". Наставникът на "канарчетата" отчете също така пропуските в атака, както и изключително лошият терен на стадиона в столичния квартал "Надежда".

"Честитя победата на Локомотив (София). Опитахме се да играем нашия футбол, бяхме по-инициативният отбор. Комбинирахме нелошо и създадохме доста положения, но направихме три грешки, от които на практика си вкарахме два автогола. Говорим за елементарни индивидуални грешки, които не отиват на качествата, класата и претенциите на играчите. Когато допускаш такива грешки и правиш пропуски в атака е нормално да загубиш", заяви Стоилов.

"Всичките ни загуби до момента са от отбори от втората седмица. Не смятам, че се е случило нещо фатално, Ботев трябва да продължи да играе своя футбол и да се развива. Трудно е обаче да говорим за качество на футбола, когато играем на такива терени", продължи още Мъри.

"Това е терен, на който не може да се играе футбол. Тези терени обикновено стават причина да се печелят и губят много точки. Ако българският футбол иска да се променя и да гони ниво, не трябва да се играе на такива ниви. Отчитаме и нашите грешки, но те са друг въпрос. Не мога да сиз атварям очите постоянно за тези терени. Мисля, че те трябва да са един от водещите критерии при лицензирането на стадионите и от БФС трябва да обърнат внимание на това", заяви наставникът на Ботев.