Стоилов: Доволен съм, искам да виждам амбиция за победи 01-12-2013 19:26

Старши-треньорът на Ботев (Пловдив) Станимир Стоилов остана доволен от победата над Славия. Наставникът на "канарчетата" сподели, че се надява успехът в София да увеличи гладът за победи у неговите футболисти и те да подобряват представянето си в следващите срещи

"Получи се футболна битка. Теренът беше тежък и затрудни допълнително комбинирането. Смятам, че спечелихме заслужено. Трябваше далеч по-рано да решим мача, тъй като имахме 3-4 ситуации очи в очи с вратаря, в които нашите нападатели трябваше да комбинират, а не да ги завършват индивидуално. В крайна сметка е важно, че печелим. Доволен съм най-вече от победата и донякъде от играта, но можем още по-добре." 

"Не искам футболистите да са спокойни преди мача с ЦСКА. Искам да са нервни и амбицирани да продължат да побеждават. Разбира се, трябва да има футболна увереност и настроение в играта, но в никакъв случай спокойствие."

"Може да е имало напрежение в играта ни заради дългата серия без победа извън Пловдив и негативния резултат в началото на днешния мач. Прави чест на играчите, че успяха с всевъзможни футболни средства да обърнат мача. Славия се бори за своето, показа футболно желание и битка до края. Нормално е в такива двубои да има напрежение. Без напрежение няма футбол."

"За 10-15 минути, след като имаше пауза от повече от два месеца, Мариян се стара, както го е правил винаги и в тренировките и в мачовете. Винаги е добре, когато се завръщат основни играчи. За нас на практика той е нов играч за последните 3-4 мача. Въпреки, че терена беше тежък, Мариян нямаше притеснения да участва в срещата, което е супер положително."