ВИДЕО: Николай Киров разкри формулата за трофея: Концентрация и дисциплина 23-05-2017 17:55

Старши-треньорът на Ботев Николай Киров разкри формулата за победа във финала за Купа България срещу Лудогорец. Наставникът на "жълто-черните" заяви, че за да спечели отличието воденият от него тим трябва да покаже пределна концентрация и дисциплина от началото до края на двубоя срещу шампиона на страната.

Киров очаквано определи сблъсъка за трофея като Мач на сезона за "канарчетата" и допълни, че очаква двата отбора да зарадват привържениците на футбола с красива игра.

Наставникът на Ботев взе участие в официалната пресконференция преди мача заедно с колегата си от Лудогорец Георги Дерменджиев и представители на организаторите на турнира от Професионалната лига. Пълен запис от брифинга може да видите в прикаченото видео, а ето и думите на Николай Киров пред журналистите:

ФИЛКАБ подкрепя БОТЕВ във Финала за Купата

"Подхождаме с необходимото уважение към противника. Всички знаем, че това е най-титулуваният отбор в България в последните няколко години. Мислим обаче, че имаме своите шансове за успех утре. Трябва да бъдем изключително концентрирани и дисциплинирани, това според нас е формулата за победа срещу Лудогорец.

Познаваме се доста добре с Лудогорец и мисля, че няма с какво да се изненадаме. Знаем си схемите на игра, запознати сме с футболистите на противника, както и те с нашите си футболистите. Във всяка една минута от мача трябва да сме максималко концентрирани, да не допускаме елементарни грешки пред нашата врата и да се възползваме от всяка ситуация, която ни се отдаде пред тази на противника. При нас мотивацията ще бъде на най-високо ниво.

Тренирали сме и изпълнение на дузпи. Всичко е възможно в тези двубои, така че сме се подготвяли и за такава развръзка. 

И двата отбора играем приятен за окото футбол, затова смятам, че двубоят утре ще предложи доста хубави моменти на зрителите по трибуните и пред телевизионния екран. 

Определено се забелязва настроение у състезателите по време на подготовката за този мач. Усеща се и напрежение, което е много важно, защото напрежението е показва, че те осъзнават отговорността и значението на предстоящия мач.

Това е мачът на сезона за Ботев. Най-старият клуб в България не е печелил трофей от доста години, така че със сигурност това е най-важният мач за нас. Сигурен съм, че ще получим солидна подкрепа от нашата публика. Видяхте преди 3 г. във финал на 300 км. колко бяха те, а сега разстоянието е още по-малко. Присъствието им ще мотивира допълнително отбора да даде всичко от себе си. Знаем, че към нас има очаквания за победа. Ботев дълго не е печелил трофей и това е нормално

От началото на годината играем и на двата фронта, така че сме готови да опитаме да излезем в Европа, както чрез спечелване на Купата, така и през баража в първенството", коментира Николай Киров.

Под въпрос за "жълто-черните" във финала е единствено Фернандо Виана, който има лека мускулна травма от последния шампионатен мач и не е ясно дали ще бъде на разположение на треньорския щаб.