ВИВА КАНАРИ!!! БОТЕВ Я ПРЕГЪРНА 24-05-2017 20:22

Вековният БОТЕВ (Пловдив) сложи край на 36-годишен период без трофей, след като победи с 2:1 Лудогорец във финала за Купата на България!

Жълто-черните изнесоха голям мач на националния стадион, надиграха своя съперник и заслужено триумфираха, хвърляйки в делириум хилядите ботевисти на стадиона и пред телевизорите.

Отличието е общо трето в турнира и първо за най-стария клуб в България от 1981 г., когато отново на ст. "Васил Левски" Ботев спечели националната купа след победа с 1:0 над Пирин във финала. Оттогава до днес "канарчетата" претърпяха пет поражения във финалите през 1984-та, 1991-ва, 1993-та, 1995-та и 2014-та.

Момчетата на Николай Киров оставиха сърцата и душите си на терена, за да донесат петия голям трофей в клубната история и завършиха по блестящ начин поредния труден и изпълнен с препятствия сезон.

Омар Косоко и Антонио Вутов увенчаха усилията на целия отбор с великолепни попадения в края на първото и началото на второто полувреме. Преди това двамата пропуснаха по едно страхотно положение, а Лъчезар Балтанов удари греда.

Клаудиу Кешеру върна един гол за Разград, само за да направи драмата в края пълна и да услади още повече успеха на "канарите". 

След последния съдийски сигнал в центъра на София настана истинска "жълто-черна" фиеста, която след часове се пренесе в хилядолетния Пловдив. 

Ликувайте жълто-черни!!! Чакането свърши! БОТЕВ прегърна КУПАТА!