Ботев победи Партизани и в реванша 06-07-2017 21:51

Отборът на Ботев победи с 1:0 Партизани в ревашна между двата отбора и с общ резултат от 4:1 продължава във втория предварителен кръг на Лига Европа. Там съперник на пловдивчани ще бъде израелският Бейтар Йерусалим, който отстрани унгарския Вашаш.

Успехът на "жълто-черните" донесе Фелипе Бризола с красив гол в средата на първото полувреме. Преди това Тодор Неделев удари греда от фаул, а през втората част носителите на Купата на България пропуснаха да запишат по-изразителна победа.

Николай Киров направи една промяна в стартовия състав от първия мач в Тирана, като на мястото на Крум Стоянов двубоя започна Тони Тасев. 

Срещата на ст. "Лазур" в Бургас започна в спокойно темпо. Ботев владееше топката по-често и в 10-ата минута Омар Косоко спечели пряк свободен удар пред наказателното поле. Тодор Неделев застана зад топката, а шутът му над стената разтресе напречния стълб над вратаря Албан Ходжа.

В хода на първата част "канарчетата" вдигнаха оборотите и в 22-ата минута Фелипе Бризола откри резултата, след като завърши с глава отлична атака. Неделев намери с диагонален пас на десния фланг Цветомир Панов близо до корнера, той върна леко назад към Лъчо Балтанов, а капитанът сложи с перфектно центриране топката на главата на бразилецът, който я засече в мрежата за 1:0.

В началото на втората част Тодор Неделев изведе Панов сам срещу вратаря, но десният бранител на "жълто-черните" се засуети и пропусна.

Последва дълго затишие на терена по време, на което Ботев владееше спокойно и инициативата, вкарвайки мача в режим на доиграване.

В последните десетина минути пред двете врати се превъртяха няколко интересни ситуации. Първо Иван Чворович с блестяща изява спаси чисто положение на Партизани, а след това Балтанов и появилия се на смяна Алваро Юлиано пропуснаха да вкарат втори гол за Ботев.