Николай Киров: Търсим резултат, който да ни направи фаворит в реванша 28-06-2017 20:16

Старши-треньорът на Ботев Николай Киров сподели очакванията си за двубоя срещу Партизани (Тирана) на официалната пресконференция, посветена на първия двубой от първия предварителен кръг на Лига Европа. Брифингът се проведе непосредствено преди последното занимание на "жълто-черните" преди срещата на ст. "Селман Стермаси" в албанската столица, която е утре, 29 юни, от 18:00 ч. българско време. 

Наставникът на "жълто-черните" отговори на въпросите на местните медии, като едновременно демонстрира уважение към противника и увереност, че Ботев може да постигне добър резултат в първата среща, който да го постави в ролята на фаворит преди реванша на 6 юли в Бургас.

Ето какво заяви Киров пред албанските журналисти:

- Какво успяхте да научите за Партизани във времето от жребия до днес, доколко сте запознати с противника?

- Знаем, че Партизани е един от най-титулуваните отбори в Албания. Също така се запознахме със силното им представяне през миналия сезон, както в европейските клубни турнири, така и във вътрешния шампионат. Изгледахме и няколко мача на нашия съперник и мога да кажа, че добихме представа за стила на игра, силните и слабите страни на отбора.

- Изпитвате ли страх от отбора на Партизани?

- В никакъв случай. Ние уважаваме Партизани, както уважаваме всеки противник, срещу който се изправяме, но не може да става дума за страх.

- А страхувате ли се от високите температури и горещото време, които се очакват по време на мача? Как очаквате да повлияят атмосферните условия на играта на вашия отбор?

- Атмосферните условия са еднакви и за двата отбора. Колкото топло ще бъде за нас, толкова ще бъде и за съперника. Наистина не е приятно да се играе при горещо време, но трябва да положим всички усилия това да не се отрази на представянето ни и да покажем това, което можем дори при горещо време.

- Каква е целта, която ще преследва Ботев в първия мач?

- Целта ни е да постигнем добър резултат. Това значи резултат, който да ни даде добри шансове и да ни постави с по-добра изходна позиция преди реванша.

- В пресата тук се появи информация, че няма да можете да разчитате на четирима основни играчи. Как ще се отрази липсата им на представянето на отбора Ви?

- Не мисля, че това ще повлияе върху представянето ни. В момента в Тирана са играчите, с които водихме подготовка. С тази група от футболисти тренираме в продължение на три седмици и затова очаквам от тях да се справят със задачите, които ще им бъдат поставени.

- Реваншът ще се играе на 200-300 км. от Пловдив. Как ще се чувства Ботев от факта, че ще домакинства в България, но не в Пловдив?

- Стадионът в Бургас на практика е стадионът за нашите домакинства в Европа, защото ще го използваме в трета европейска кампания. Ботев е играл доста мачове там, а нашите фенове неведнъж са изпълвали неговите трибуни, така че се чувстваме добре там. Имаме много верни привърженици и предполагам, че и този път ще осигурят подкрепата, от която отбора се нуждае.