Страхотен мач за Ботев в Албания, "канарчетата" подчиниха Партизани с 3:1 29-06-2017 19:57

Ботев изигра много силен мач и постигна отлична победа с 3:1 над Партизани Тирана в първи двубой от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Момчетата на Николай Киров се представиха на много високо ниво и напълно заслужено се поздравиха с крайния успех.

Още в първите секунди Крум Стоянов получи пас зад гърба на "червената" защита и остана на чиста позиция, но си пое лошо топката. В 5-ата минута Прогни отправи диагонален пас към Сукай, който с удар от ъгъла на наказателното поле откри резултата - 1:0.

В 7-ата минута Тодор Неделев шутира, но кълбото мина покрай гредата. В следващите минути "канарчетата" взеха инициативата и овладяха трайно топката, като играта се водеше предимно в половината на тима от Албания.

В 20-ата минута Неделев стреля от 20 метра, а стражът се намеси добре и изби. Секунди по-късно вратарят Ходжа отново спаси, този път удар на Лъчезар Балтанов.

В 22-ата минута Мазрекай пробва техничен удар, който мина на метър над напречната греда на Чворович. 3 минути по-късно "канарчетата" комбинираха пред наказателното поле и Бризола стреля, но далеч от целта.

Така се стигна до 27-ата минута, в която резултатът бе изравнен с прекрасен гол на Омар Косоко. Французинът получи топката с гръб към вратата на Партизани, преодоля защитник и със страхотен удар от 22 метра прати топката в долния ляв ъгъл на вратаря - 1:1.

Последваха няколко корнера в актива на "канарчетата", които не доведоха до нещо опасно пред вратата на Партизани. В 35-ата минута Тодор Неделев стреля от 25 метра, а само отличната изява на вратаря предотврати нов гол.

4 минути по-късно гредата спаси домакините. Омар Косоко отне в центъра на терена и пусна към Крум Стоянов, който отново взаимодейства с най-добрия за "жълто-черните" в този мач и Косоко стреля от малък ъгъл, а кълбото се отклони от страничната греда. 

Второто полувреме не предложи сериозна промяна в представянето на двата тима на стадион "Селман Стермаси". В 50-ата минута Пламен Димов се отчете с важна намеса в центъра на терена, пресичайки опасен извеждащ пас на домакините.

2 минути по-късно Меледже центрира към Фелипе Бризола, който свали топката и подаде към Крум Стоянов, а крилото от чиста позиция стреля в аут. В 57-ата минута Стоянов стреля силно от 25 метра, а вратарят Ходжа се намеси по най-добрия начин и изби. 

В 61-ата минута "канарчетата" стигнаха до втори гол. Омар Косоко се пребори за кълбото в центъра на терена и Йордан Минев подаде към Тодор Неделев, осмицата в състава на "канарчетата" напредна и с прекрасен изстрел от 22 метра матира вратаря за 1:2.

След това попадение пловдивчани контролираха топката и не допускаха опасности пред вратата на Чворович. В 76-ата минута Лъчезар Балтанов стреля от свободен удар пред наказателното поле, но право във вратаря, който улови.

Секунди по-късно опасно центриране в наказателното поле на Ботев намери нападател в "червено", който от точката на дузпата стреля, а само отличната изява на Цветомир Панов предотврати точен изстрел във вратата.

В 87-ата минута Сукай стреля директно от свободен удар от 25 метра, а Чворович внимаваше и улови. Секунди по-късно Омар Косоко отне топката от защитник на Партизани, след което напредна и останал сам срещу вратаря пусна кълбото покрай него и на празна врата фиксира крайния резултат.

Реваншът между Ботев и Партизани е на 6-ти юли от 20:00ч. на стадион "Лазур" в Бургас.