Черно море и Ботев не си вкараха гол в първия мач за Купата 07-11-2013 16:32

Черно море и Ботев завършиха 0:0 в първи мач от 1/8 финалите за Купата на България. Двубоят, който се игра на стадион "Тича" във Варна, бе изпълнен с единоборства, а головите положения пред двете врати почти липсваха. Най-опасните ситуации в срещата се откриха пред "жълто-черния" тим в началото и края на първото полувреме, докато домакините не успяха нито веднъж да застрашат сериозно Адам Стаховяк.

Мачът започна с удар на Вандер Виейра от границата на наказателното поле в ръцете на Георги Китанов. В 5-ата минута отново бразилското крило на "канарчетата" проби по десния фланг и центрира към Ромарио, който от добра позиция изпрати топката над вратата. В 12-ата минута Окоро центрира в наказателното поле на“жълто-черните”, но Георги Илиев и Симеон Райков се разминаха с топката. В 22-ата минута Ромарио не уцели рамката с удар от дистанция.

В 43-ата минута холандският нападател на Ботев центрира от пряк свободен удар, Анисе стигна пръв до топката и стреля с глава, но Китанов се намеси отлично и изби в корнер.

След почивката головите положения пред двете врати липсваха и логично двубоят завърши без отбелязан гол. Реваншът е на 17-и ноември от 13:30ч. на стадион "Христо Ботев" в Пловдив.

Съставът на Ботев: Адам Стаховяк, Йордан Христов, Елведин Джинич, Сивард Спрокел, Артур Енрике, Томаш Иршак, Георги Сърмов, Абел Анисе (70` Иван Цветков), Вандер Виейра (89` Костадин Дяков), Ромарио Кортзорг, Станислав Костов (79` Валери Домовчийски)