Стоилов: Публиката даде криле на отбора 17-11-2013 20:02

Наставникът на Ботев Станимир Стоилов остана доволен от класирането на отбора на четвъртфиналите в турнира за Купата на България. Треньорът на "канарчетата" похвали играчите си за демонстрирания хъс през второто полувреме и подчерта приноса на публиката за победата над Черно море:

"Труден и тежък мач за нашия отбор. Смятам, че заслужено продължаваме напред. Бяхме нервни и напрегнати през първото полувреме. През втората част, и особено в последния половин час, усилвахме натиска с всяка изминала минута. Колкото повече приближаваше края на мача, толкова повече виждах отборът на Ботев, такъв какъвто го искам - непримирим и търещ победата до последно." 

"Много ни помогна и публиката. С подкрепата си тя вдъхна физически и морални сили на футболистите, повиши тяхната увереност и нещата се получиха. Когато атмосферата около отбора е положителна, това дава криле на играчите. Днес крилете на отбора бяха публиката. Смятам, че заслужено продължаваме в следващата фаза. Знаете, че имаме желание да стигнем до края в този турнир."

"Бяхме готови и за продължения, но като гледах усилващия се натиск вярвах, че ще успеем да отбележим и да спечелим. Трябва ни обаче повече агресия и по-голяма увереност в завършващия удар и като цяло пред вратата на противника." 

"Надявам се тази победа да се отрази положително на психологическото състояние на футболистите. В предишния мач с напредване на времето отборът ставаше все по-неуверен, докато днес беше обратното. Играчите тичаха, бориха се и търсеха победата до последно. Дори да не бяхме спечелили, ако показваме поведението от последните минути, няма от какво да се притесняваме,"