Стоилов преди дербито: Интересува ни единствено победата 13-09-2013 16:19

Ден преди пловдивското дерби наставникът на Ботев Станимир Стоилов сподели очакванията си за мача на традиционната пресконференция.

"Използвахме двуседмичната пауза за възстановяване и подготовка на футболистите за новата серия от мачове. Имах малко по-различни очаквания от това прекъсване. Надявах се, че Иван Цветков и Домовчийски ще успеят да се възстановят от контузиите си и ще можем да разчитаме на тях. За съжаление не само, че това не се случи, но и получихме нов удар с контузията на Мариян Огнянов."

"Радвам се, че националите се завърнаха здрави, без сериозни травми, но имаме много малко време да тренираме в пълен състав. Не сме ги виждали от десет дни и се надяваме да са в добра кондиция. Много добре знаем значението на този мач. Излизаме на терена в събота с единствената мисъл да спечелим, само това ще ни удовлетвори. Разбира се, ще бъде още по-добре ако зарадваме хората с победа и добра игра."

"Често повтарям на футболистите, че този отбор има изключително тежката задача да върне Ботев на мястото, на което клубът е бил и което му се полага. Ботев имаше свой неподражаем стил в миналото. Всеки мач играчите трябва да пречупват традиции и негативизъм, който се е трупал повече от 10 години. На тяхните плещи тежи отговорността да бъдат винаги на високо ниво. Точно затова нашата задача утре е да изиграем един отличен мач, в който ще преследваме единствено победата."

"Наясно сме, че през тази година Локомотив разполага с доста по-добър отбор в сравнение с миналия сезон, след като привлякоха добри и опитни футболисти. Ние сме длъжни да забравим проблемите, които имаме и да дадем максимума от себе си. Трябва да бъдем достатъчно добри и да покажем, че искаме победата повече."

"Последното дебри премина в нормален тон, така трябва да бъде и сега. Хора, които живеят в един град би трябвало да намират решение емоциите да не вземат връх и всичко да завърши в руслото на феърплея както на терена, така и по трибуните. Винаги съм казвал, че футболът е игра, която трябва да носи радост и настроение на хората. В този спорт има и победи, и загуби, така че човек трябва да знае и да губи."